Τραγούδια όπως τα “Ηλιοβασιλέματα”, “Περασμένες μου αγάπες”, “Δυο πόρτες έχει η ζωή”, “Φεύγω με πίκρα στα ξένα”, “Πετραδάκι, πετραδάκι”, “Όνειρο απατηλό”, “Είμαι αϊτός χωρίς φτερά” και άλλα τόσα τα έχουμε ακούσει και θαυμάσει. Αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της λαϊκής, ελληνικής κουλτούρας. Πολλοί όμως δεν γνώριζαν την ταλαντούχα γυναίκα, που επαναστατική όπως ήταν πήγε ενάντια στις κοινωνικές νόρμες και τα θέλω της εποχής της. Μέσα από την ταινία “Ευτυχία” δίνεται η ευκαιρία σε όλους μας να μάθουμε ποια ήταν η γυναίκα με την περιπετειώδη ζωή.

Η Μικρασιάτισσα Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου που αναγκάστηκε όπως και τόσοι άλλοι Μικρασιάτες να βιώσουν τον ξεριζωμό μετά την καταστροφή της Σμύρνης του 1922 και να έρθουν στον κυρίως ελλαδικό χώρο. Μια γυναίκα με πάθη και πάθος. Αψήφησε τις επιταγές της εποχής της, πήρε την απόφαση να χωρίσει για να γίνει “θεατρίνα”.

Ερωτεύτηκε, πόνεσε, κέρδισε και έχασε πολλά. Πάντα όμως έχοντας μαζί της το πηγαίο και αυθεντικό ταλέντο της. Οι στίχοι της και τα συναισθήματά της παρουσιάζονται στην ταινία μέσα από την οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες της.

Μια ελληνική ταινία που μας ταξιδεύει σε άλλες δεκαετίες μέσα από την υπέροχη μουσική της Ευτυχίας και τη σκηνοθεσία του Άγγελου Φραντζή. Ένα όμορφο αποτέλεσμα μέσα από τις ερμηνείες των Κάτια Γκουλιώνη, Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Ντίνα Μιχαηλίδου και Θάνο Τοκάκη.

Ελλάδα. 2019. Διάρκεια: 123΄. Διανομή: TANWEER

Pin It on Pinterest