Μέσα από τη σκηνοθετική ματιά της Μαρίας Μαγκανάρη πήρε ζωή στην καρδιά της Αθήνας το σπουδαίο έργο του Άντον Τσέχωφ, “Ο θείος Βάνιας”.
Οι ηθοποιοί που συμμετέχουν στην παράσταση είναι οι: Αν. Ευστρατιάδου, Β. Καραμπούλας, Σ. Κεκέ, Κ. Κουτσολέλος, Μ. Μαγκανάρη, Α. Κράλλη, Δ. Ντάσκας, Γ. Τσαμπουράκης. Σκην.: Δ. Γκόγκου. Κοστ.: Π. Θανόπουλος. Μουσ.: Π. Καλαντζόπουλος.

Σε αυτόν τον μοντέρνο χώρο οι ηθοποιοί είναι δίπλα και μέσα στον ίδιο τον χώρο του θεατή. Δημιουργείται μια υπέροχη ατμόσφαιρα στην οποία οι ηθοποιοί σε αναγκάζουν με τις κινήσεις τους να τους ακολουθήσεις. Παράλληλα η εκφραστικότητά τους και ο τρόπος που αρκετές φορές κοιτάζουν το κοινό ενώ παίζουν βάζει τους θεατές στη διαδικασία του να αισθανθούν πως είναι κομμάτι της παράστασης.
Οι εκρηκτικές ερμηνείες τους καταφέρνουν να ταξιδέψουν στη ρωσική επαρχία του 19ου αιώνα. Αν και οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες των χαρακτήρων αποτελούν διαχρονικοί. Τα ερωτήματα που θέτει ο Τσέχωφ μέσα από από κείμενό του αφορούν τον κάθε ένα από εμάς. Όπως για παράδειγμα η δυστυχία και η πλήξη ανθρώπων μικρών και ανίκανων να αφεθούν στη ζωή. Η συνήθεια μιας κατάστασης και ο φόβος της αλλαγής. Ακόμα παρουσιάζεται μέσα από το έργο η σπουδαιότητα της ομορφιάς και η δύναμή της να μαγεύει και να καταστρέφει.
Ήταν πραγματικά μία εκπληκτική παράσταση που αξίζει να τη δείτε.

BIOS Πειραιώς 84, Γκάζι, 2103425335. Διάρκεια: 90΄.

Pin It on Pinterest