Περίπου οκτώ χιλιόμετρα νότια του Ασουάν εντοπίζονται σε ένα μαγευτικό τοπίο οι Ναοί των Φιλών. Είναι ένα σύνολο αρχαιολογικών ναών στην Άνω Αίγυπτο.
Τα αρχαιολογικά ευρήματα βρίσκονται στο νησί Αγκιλκία, όπου μεταφέρθηκαν κατά το 1980 από την πρώην τοποθεσία τους, το πλημμυρισμένο τώρα νησί Φίλες.

Το βασικό κτίριο του συγκροτήματος του αρχαιολογικού χώρου είναι ο ναός της θεάς Ίσιδος ο οποίος βρίσκεται στη δυτική όχθη στη μέση του νησιού.

 

 

Στο νησί υπάρχουν άλλες μικρότερες κατασκευές γύρω, όπως το περίπτερο του Νεκτανεβώτος Α΄, το περίπτερο του Τραϊανού, ο μικρός ναός του Χάθορ, ο ναός του Χαρενδότου, το περίπτερο του Ψαμμήτιχου Β΄, ο Προμαχώνας του Αδριανού, ο ναός του Ιμχοτέπ, το παρεκκλήσι του Μαντούλι και ο ναός του Ντεντούν.

 

 

 

 

 

 

 

 

Το ειδυλλιακό τοπίο και η πλούσια ιστορία των χτισμάτων και των ευρημάτων μεταφέρουν τους επισκέπτες πίσω στον χρόνο και τις διαφορετικές περιόδους της σπουδαίας ιστορίας της Αιγύπτου και τον συγκερασμό στοιχείων από την Αιγυπτιακή, την Πτολεμαϊκή και τη Ρωμαϊκή παράδοση.

 

Pin It on Pinterest