Ο Έντμοντ μπορεί να θεωρηθεί ένα τρανό παράδειγμα της νόσου που αποτελεί το Αμερικανικό όνειρο. Το όνειρο που μετατρέπεται σε εφιάλτη και τον κατατρέχει. Ένας άντρας που φαινομενικά έχει την τέλεια ζωή στα αμερικανικά πρότυπα παίρνει την απόφαση να αλλάξει τη μονότονη ρουτίνα που γίνεται η ίδια του η ζωή . Επιλέγοντας να εγκαταλείψει τη γυναίκα του, βγαίνει στους σκοτεινούς δρόμους της πόλης. Μίας πόλης που νόμιζε πως κάποτε ήξερε. Μέσα από τα άγνωστά του πρόσωπα θα δει τη σκοτεινιά. Θα έρθει αντιμέτωπος με τη βία, την εκμετάλλευση και την περιθωριοποίηση.

Τελικά θα καταλάβει πως η ελευθερία δε χωράει ούτε στο Αμερικανικό όνειρο ούτε στον αντίστοιχο εφιάλτη. Είναι και θα παραμείνει παγιδευμένος εφόρου ζωής. 

Η καλοστημένη φυλακή της δυτικής κοινωνίας που παρουσιάζει ο Μάμετ τον οδηγεί σε σκοτεινά σημεία της ψυχής του που δεν είχε τολμήσει να πάει ποτέ πριν. Φτάνοντας στα πρόθυρα της τρέλας και της απογοήτευσης πράττει το θανάσιμο αμάρτημα του φόνου. 

Φόβοι, προκαταλήψεις και στερεότυπα ζωντανεύουν στο Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν μπροστά στα μάτια των θεατών που καλούνται να προβληματιστούν για τις δικές τους φυλακές. 

Διαρκεια : 100 λεπτά

Σκηνοθ.:Μ. Κάλμπαρη 

Ερμηνεύουν: Γ. Περλέγκας, Κ. Τάκαλου, Δ. Πασσάς, Στ. Καλλιγάς, Β. Παπαχρήστου, Δ. Μαγγίνας, Μ. Μόσχου, Π. Ρενιέρης. Σκην.-κοστ.: Χρ. Κάλμπαρη. Μουσ.: N. Green. Φωτ.: Στ. Κάλτσου. Ακατάλληλη για ανηλίκους.

Pin It on Pinterest