Το πρώτο θεατρικό έργο του Γιώργου Καπουτζίδη είναι γεγονός. Πάντα με το χιούμορ που τον χαρακτηρίζει μας χαρίζει στιγμές γέλιου ενώ παράλληλα προσπαθεί να προβληματίσει. Σίγουρα το “Όποιος θέλει να χωρίσει…να σηκώσει το χέρι του!” είναι μια αξιοπρεπέστατη πρώτη θεατρική δουλειά του Καπουτζίδη.
Η πλοκή αφορά μία παρέα φίλων οι οποίοι αντιμετωπίζουν, ο κάθε ένας με τον δικό του τρόπου, τις δυσκολίες των σχέσεων. Δεν θα σταθώ περαιτέρω στην πλοκή γιατί πρέπει να πάτε να τη δείτε. Ήθελα περισσότερο να γράψω το συγκεκριμένο κείμενο λόγω κάποιον αντιδράσεων που είδα με το τέλος της παράστασης.
Οι φίλοι είναι τέσσερις. Ανάμεσα σε αυτά τα τέσσερα άτομα υπάρχουν και δύο οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι. Μια λεσβία και ένας γκέι. Προσπαθώντας παρασκευή βράδυ να φύγω από το κατάμεστο θέατρο Ήβη, ώστε να βγω για τα καθιερωμένα ποτά και όλα τα συναφή, ακούω μία κυρία γύρω στα πενήντα να λέει νευριασμένη στον σύζηγό της: “Τι ήταν αυτό το πράμα; Όλο λεσβίες και πούστηδες”. Δύο βήματα πιο δίπλα μία άλλη κυρία γύρω στα σαράντα να λέει σε μια φίλη της “Σε κανένα δεν θα το προτείνω. Αμάν με τους γκέι”.

Δεν πειράζει. Ας μην το προτείνει η συγκεκριμένη κυρία στον κύκλο της. Σας το προτείνουμε εμείς. Γιατί πραγματικά η συγκίνηση που προκαλεί σε συνδυασμό με το γέλιο της συγκεκριμένης παράστασης αξίζει τον κόπο.

Ένα όμορφο και ισορροπημένα δομημένο θεατρικό έργο που περνάει τα μηνύματα που ο Γιώργος Καπουτζίδης τόλμησε να γράψει στο χαρτί χωρίς να γίνεται μελό. Θέματα όπως η διαφορετικότητα και η αποδοχή της, η φιλία, οι ερωτικές σχέσεις αλλά και η κλιματική αλλαγή εμφανίζονται στο σανίδι και τρυπώνουν στο μυαλό του κοινού ώστε να δώσουν τροφή για σκέψη.

Οι παρακάτω είναι οι ηθοποιοί της παράστασης: Κ. Μπαλανίκα, Αλ. Ταβουλάρη/Γ. Καρτσάνα (διπλή διανομή), Μ. Κατσαφάδου, Α. Σαββάκη, Γ. Σαββίδης, Γ. Κουκουράκης, Π. Νάτσης, Απ. Ψαρρός. Σκην.: Μ. Τσαγγάρη. Κοστ.: Κ.

Pin It on Pinterest